Kristel Van Rumste, belgisch beeldend kunstenaar – schilderijen & grafiek - , (geboren 26 juli 1966 te Merksem) woont in Schoten (België). Zij volgde artistieke opleidingen aan Kunstacademies in Merksem en Mortsel (Antwerpen) en diverse workshops schilderen (bij Ineke Staal), japanse kaligrafie (bij Aki Ikumoto) en grafiek (bij George Flips) te Antwerpen. Thans grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Merksem (bij Goedele Peeters).

Kristel Van Rumste is lid en p.r. van de Kamer voor Plastische Kunsten van Schoten  (www.kunstkamer.exto.be),lid van Kunstwerkt te Gent, Artikel 27 te Heusden-Zolder en werkte mee aan diverse culturele aangelegenheden.

Vanaf 2004 zijn Kristel’ s werken te bewonderen tijdens verschillende groeps- en individuele tentoonstellingen en projecten in binnen- en buitenland (België, Nederland, Duitsland) en in het Kasteel van Schoten. Zij ontving verschillende prijzen en vermeldingen.

Strakke vormgeving en soberheid kenmerken haar industrieel getint werk, waarbij elementen uit die industrie, zoals containers, kranen en constructies, worden uitvergroot in een palet van voornamelijk wit, zwart en grijs.

Ondanks de bewuste keuze voor soberheid duiken hier en daar warme kleuren op en rood zorgt voor een opmerkelijk contrast: het is het hart van de kunstenares dat klopt voor wat er in de haven leeft aan vormtaal.

Ook hier wordt een intuïtieve strijd geleverd tussen passie en beheersing – daardoor wordt de inkijk die Kristel Van Rumste ons geeft in het havengebeuren een emotionele ervaring.

Zij dankt U voor uw interesse en nodigt U alvast uit op haar volgende exposities.

info : kristelvanrumste@skynet.be

 

 

www.kristelvanrumste.be